Що взяти за кордон при пандемії?

Список необхідних речей, які обов'язково взяти під час пандемії.

Підготовка до поїздки в будь-яку країну (навіть і інше місто) в період пандемії та й після неї внесла свої корективи. У нових реаліях нам необхідно готуватися більш ретельно не тільки до самої подорожі, або роботи за кордоном, але й додати до своєї валізи додаткові предмети!

Даємо вам чек-лист для подорожей у 2020 році: що зробити перед подорожжю і взяти в поїздку при пандемії?

  1. Збережіть документи (квитки, броні готелів, запрошення, контракти тощо) в електронному вигляді, щоб не тягати папірці. Особливо це важливо, якщо ви їдете на роботу за кордон, тому що там пакет документів більший, ніж у подорожі.
  2. Те саме з грошима: готівка при пандемії — зайвий ризик. Мультивалютні картки з електронними гаманцями дозволять уникнути комісії при конвертації, а безконтактні платежі набагато безпечніші за використання купюр та монеток. Нові платіжні картки або системи (наприклад, Paypass) дають нам можливість не турбуватися про збереження грошей і карток, а також уникнути ризику зараження через грошові купюри.
  3. Кілька масок зі змінними фільтрами (або пачку одноразових): вдома їх легко замовити в інтернеті, але за кордоном це може виявитися складнішим через незнання сервісів чи мови.
  4.  Електронний градусник: підвищена температура - один із симптомів COVID-19, і якщо вчасно помітити високу температуру в поїздці, можна швиденько самоізолюватися і знизити ризик поширення вірусу.
  5.  Одноразові рукавички: не забувайте викидати їх у бак, що закривається, якщо до чогось торкалися, і не чіпайте обличчя руками в рукавичках.
  6. Антисептик для рук: санітайзер зручно обробляти руки в будь-який момент поїздки.
  7. Антибактеріальні серветки: ними потрібно протирати поверхні, яких збираєтесь торкатися: наприклад, крісло в літаку або ручка валізи.
  8.  Ліки: якщо взяти таблетки від головного болю, алергії та розлади шлунка з дому, можна не бігти в аптеку і не наражатись на зайвий ризик зараження.
  9. Медичне страхування з покриттям основних страхових випадків + страхування від Covid-19. НЕ економте на своєму здоров'ї та житті. Так, найчастіше медичну страховку у Вас ніде не запитають і вона навіть не знадобиться - пощастило ж Вам! . Подбайте про себе заздалегідь! Страховка входить у всі наші пакети за працевлаштуванням за кордоном і має покриття на лікування від коронавірусу на 3000 євро.

І обов'язково будьте готовими до всіх форс-мажорів! Цей коронавірусний рік не дасть нудьгувати. А передбачити усі можливі варіанти – просто неможливо! Якщо ви все ж таки зібралися в будь-яку поїздку на роботу або просто подорожувати або відпочити - збирайтеся і з духом і готуйтеся морально до нових пригод та викликів!